I Jægerhuset har vi både gamle og nye traditioner. Vi værdsætter vores traditioner og gør meget ud af at fejre store og små ting i løbet af året. 

Af faste traditioner har vi:

Fastelavn:

Vi holder fastelavn enten i ugen op til eller ugen efter fastelavnssøndag, typisk enten torsdag eller mandag. Datoen får i meldt ud i vores nyhedsbrev i god tid.

Børnene møder udklædte og der er pyntet op til fest. I løbet af formiddagen slår vi katten af tønden enten ude eller inde - det melder vi også ud i nyhedsbrevet.

Efter vi har slået katten af tønden spiser vi det der var i tønden og til frokost eller eftermiddagsmaden får vi fastelavnsboller.

Det er helt okay hvis børnene ikke vil være udklædte, men tag gerne udklædningstøjet med alligevel, nogle gange skifter de mening. 

Påske:

Vi går altid i gang med påskeforberedelserne tidligt, så vi får lavet en masse flot pynt der pynter inde og ide. Vi pynter også op med fjer og sørger for at der er forårsagtigt og hyggeligt på legepladsen.

Vi holder julefrokost i afdelingerne, hvor børnene er med til at ønske hvad køkkenet skal lave til frokost og samme dag får vi også besøg af påskeharen, der som regel har noget lækkert med til os. 

 

 

Gallafest:

Vi holder gallafest for vores Ugler den sidste hverdag inden d. 1. maj, hvor Uglerne siger farvel til Jægerhuset. 

Vi spiser pizza til frokost og herefter skifter vi til festtøj, inde vi går i kælderen hvor vi har pyntet flot op. Her leger vi forskellige lege, fx stopdans, snørrebåndsspisning, ballondans og lignende festligheder., vi spiser chips og får sodavand og nyder at feste sammen en sidste gang. Vi fester indtil kl. 16.00. 

Fra kl. 15.30- 16.00 hygger Uglernes forældre i Uglehaven, hvor vi får et glas bobler og snakker sammen mens vi venter på at Uglerne er færdige med at feste. Når klokken bliver 16.00 kommer Uglerne op ad kælderen til en sang de selv har valgt, og kommer in i Uglehaven hvor vi holder en lille afskedsceremoni. Her får Uglerne et diplom inden vi siger farvel til hinanden og sender Uglerne godt afsted mod skolelivet.

Skovuger:

Vi har skovuger to gage om året, typisk i maj og september. Ugerne skifter, fordi vi skal koordinere med Skovløberen omkring lån af planteskolehuset, så vi melder ugerne ud lige så snart vi har dem på plads. 

Vi er afsted tre uger i alt, så Musvitterne (alle der er fyldt 2 år), Musvågerne og Uglerne har en uge hver. I denne uge afleveres børnene i skoven mellem kl. 8.00 og kl. 9.00 og hentes igen senest kl. 15.00, hvor vi lukker. Der er desværre ikke mulighed for pasning udover tidsrummet fra 8.00-15.00 i den uge hvor jeres barn er i skoven. 

Vi elsker skovugerne og elsker at vi har mulighed for at bruge hele dage ude i skoven. Vi går lange ture, bygger huler, laver mad over bål, finder krible-krable dyr og har god tid til at undersøge alt på vores vej. Det er fantastisk givende, både for børnenes relationer og for den naturviden vi gerne vil give alle med fra Jægerhuset. 

Arbejdslørdag:

Bestyrelsen planlægger og afholder en hygge- og arbejdslørdag i løbet af foråret og hvis der er behov også en om efteråret. Her males, bygges og flyttes rundt på mange ting i hele huset. Det er en kæmpe hjælp for os i Jægerhuset at vi får udført nogle praktiske opgaver og samtidig en god mulighed for jer forældre for at lære de øvrige forældre at kende. 

Blomster-bedste dag:

I starten af juni inviterer vi børnenes bedsteforældre til plantedag, hvor vi sammen får legepladsen til at stråle. Bedsteforældrene medbringer en blomst og planter denne sammen med deres barnebarn, hvor efter vi byder på en kop kaffe og enten kage eller frugt. 

Har dit barns bedsteforælder ikke mulighed for at deltage er det ikke noget problem, så finder I bare en anden der har lyst til at komme med, måske en moster, en onkel, en af husets venner eller en af jer forældre. Det vigtigste er at der er nogen her sammen med barnet, da vi ofte har oplevet at børnene ellers bliver skuffede. 

Datoen for årets blomster-bedste dag melder vi ud hurtigst muligt i nyhedsbrevet. 

Sankt Hans:

Vi fejrer Sankt Hans i Jægerhuset ved at lave en heks, tænde bålet og spise pølser og brød til frokost. Til dessert får vi en is mens vi synger Sankt Hans sangen. 

Sommerfest:

Bestyrelsen inviterer til sommerfest en fredag i juni, hvor forældre og børn mødes i Jægerhuset. Vi sætter vores medbragte mad sammen til en buffet, finder et sted på legepladsen at spise og hygger med hinanden. Man medbringer selv service og drikkevarer. Vi holder festen på legepladsen, så der er masser plads til mange mennesker og gode lege. Bestyrelsen melder datoen ud lige så snart den er besluttet. 

Halloweenfest:

Jægerhuset pyntes op ude og inde i hele oktober og vi har et fælles tema som hele huset pynter op med. Når det er tid til halloweenfest møder alle børn op udklædte og vi laver forskellige uhyggelige aktiviteter på legepladsen. Til frokost laver køkkenet halloweenmenu og bagefter nyder vi de halloween-boller som vores forældre er så søde at bage til os. En uhyggelig dag i Jægerhuset!

Julefest:

En fredag eftermiddag i december inviterer bestyrelsen på æbleskiver og gløgg. Vi holder julefesten udenfor, hvor vi danser om juletræet og hygger os en times tid, inden vi ønsker hinanden glædelig jul. 

I Jægerhuset har vi tæt kontakt til Julemanden og hans ven Snemanden, som enten besøger alle vores børn derhjemme en weekenddag i løbet af december, eller kommer forbi til julefesten og ønsker os glædelig jul. Det kommer lidt an på hvor travlt de har, så det er forskelligt fra år til år hvad de kan nå...

Luciadag:

D. 13.12 holder vi Luciadag, hvor vores Ugler går Lucia for hele huset. Børnene møder ind som normalt og sender forældrene på arbejde og ca. kl. 9.30 går Uglerne optog igennem huset, hvor de deler Luciaboller ud til alle børnene. 

Om eftermiddagen er det Ugle-forældrenes tur, så vi mødes udenfor i løbet af eftermiddagen og ser Luciaoptoget. 

Hvordan vi præcist vil holde Lucia i år er vi ved at finde ud af, og hvem ved hvad vi mon lander på at prøve i år?

Julen:

Fra november og frem til jul, julehygges der hos alle og Jægerhuset pyntes op med både nyt og gammelt. Børnene går i gang med at lave julegaver rundt omkring i hele Jægerhuset i november, så de er klar og der er ro til andre ting i december.

En aften i sidst i november flytter nisserne ind, og næste morgen bliver vi overraskede når vi møder ind til et fuldstændigt julepyntet Jægerhus. Nisserne finder alt vores julepynt frem, og pynter både ude og inde, med lyskæder, julepynt og alt det flotte pynt børnene har lavet. Nisserne sidder og sover i vores vindue hele dagen, men om aftenen er de i fuld gang med julepyntning og ballade. 

I december hænges den strikkede julesok op ved hver stue. Her har Nissen (forældre, medarbejdere eller kontornissen) mulighed for at ligge små overraskelser i til den pågældende stue. Det kan være alt fra en bold eller et spil til pebernødder eller frugt. Det har længe været et forældreønske at kende stuens ønsker, så derfor sendes der små ønsker og ideer ud i decembers nyhedsbrev, så forældre-nisserne får lidt hjælp til gode gaver.

Forældremøder:

Der afholdes forældremøder i maj og oktober måned. I oktober er mødet med valg til bestyrelsen og herefter konstituere bestyrelsen sig på først kommende møde. Forældremødet starter fælles og herefter går forældrene ud på eget barns stue. Der kan enkelte år være en oplægsholder med et relevant emne.