Fru Hansens Kælder leverer delvist færdiglavet mad som består af friske og økologiske råvarer. Grønt og pålæg m.m. bliver tilberedt af vores uddannede køkkenpersonale. De står for tilberedning, klargøring af rulleborde og oprydning/rengøring i køkkenet.

I kan læse mere om Fru Hansens Kælder på deres hjemmeside: Forside - Fru Hansens Kælder : Fru Hansens Kælder (fruhansenskaelder.dk)

Vi lægger madplanerne for ugen hver mandag, så I kan følge med I hvad jeres barn får serveret til frokost, og så I hjemme kan snakke om maden.

Afhængig af børnenes alder øver vi os i at bruge bestik, sende maden og vandet rundt, smører sin egen mad og øve sig i at snakke sammen ved bordet. Vi lægger vægt på at børnene bliver så selvhjulpne som muligt, så tidligt som muligt, så allerede når de begynder i vuggestuen øver vi at spise selv og selv tage maden over på tallerkenen, og efterhånden som børnene bliver større får de mere og mere indflydelse. På denne måde sikrer vi at der hele tiden er ny læring, og vi sikrer en god sammenhæng mellem vores forskellige afdelinger.

Vi arbejder med madmod, når personale og børn sammen undersøger og snakker om maden, og måske er der nogle der tør smage noget nyt? Vi har i Jægerhuset en aftale om, at al mad skal ligge på tallerkenen, men der er ikke nogen der skal smage hvis de ikke har lyst. 

Vi skaber ro omkring måltidet, giver børnene tid til at nyde maden, til at tale sammen og til at være nærværende i forhold til hinanden. Her igennem skaber vi den gode oplevelse af alle børn indgår i fællesskabet og at alle børn er en vigtigt del af det fællesskab som er i Jægerhuset.

Madpakker og drikkedunk:

I vuggestuen spiser vi formiddagsmad kl. 9 og frugt kl. 14 og disse skal I medbringe hjemmefra, i to forskellige madkasser, sammen med en drikkedunk. 

Børnehaven spiser vi løbet af formiddagen indtil kl. 9.30, hvor børnene selv styrer hvornår de har lyst til mad. Frugt spiser vi kl. 14. Mad til begge måltider skal I selv medbringe, i samme madkasse og sammen med en drikkedunk.