Børnehave Musvågerne og Uglerne

Børnehave afdelingen åbner kl. 07:15 enten ude, hos uglernes hus eller hos musvågerne på førstesalen. Ca. kl. 08:00 fordeler de sig i deres grupper.

Alle børnehavebørn, kan i løbet af formiddagen tage mad fra deres medbragte madkasser eller drikke vand fra deres drikkedunk. Børnene har brug for at deres madkasse giver en god stabil længerevarende energi, da de er i et læringsmiljø hele dagen. Ingen juice eller saft i drikkedunken, da det dels tiltrækker bier og ingen børn har brug for at have det søde på tænderne hele dagen. I kan som forældre hjælpe jeres barn til at blive selvhjulpen, blandt andet ved at lade barnet selv sætte madkasse og drikkedunk i køleskabet

Morgenstunden foregår stille og roligt med forskellige sysler, nogle børn vil gerne starte dagen med at tegne, andre med at lege, lave perlekæder eller plader, puslespil eller sidde og hyggesnakke med en voksen. 

Dagens aktiviteter og læring er i gang fra det øjeblik det første barn møder i Jægerhuset.

Musvågerne:

Mellem kl. 09:00-11:00 er der gang i lege, aktiviteter ude som inde, ture ud af huset enten på egen stue eller i en af de grupper som er på tværs af huset.

Børnene er opdelt i  grupper ud fra deres udvikling, og hvor det pædagogiske personale ser det enkelte barn i forhold til den læring som skal foregå. der kan være fokus på kommunikation og sprogudvikling, motoriske træningsforløb, finmotorik i kreative aktiviteter osv.

Ca. kl. 11:30 spiser musvågerne. Børnene har i perioder faste pladser og hjælper på skift med at dække borde. Hver barn  rydder op efter sig efter måltidet.

Nogle børnehavebørn sover stadig og går ned til svalestuen som har sove børn. Resten går enten til planlagte aktiviteter, i haven eller indenfor.

Ca. kl. 14:00 spiser musvågerne eftermiddagsmad fra de medbragte madkasser. Husk drikkedunke og madkasser med navn på.

Ca. kl. 16-16:30 samles børnehavebørnene enten udenfor eller oppe hos måsvågerne. Her efter leges der færdigt, ryddes op og gøres klar til næste dag, hyggesnakkes om dagen, og børnene har mulighed for lige at se om der er noget tilbage i madkassen.

Uglerne:

Ca. kl. 09:00 gøres der klar til  aktiviteter i uglehuset eller til at gruppen skal på tur.

Uglerne kan tage på længere ture, hvor de medbringer deres madpakker i rygsækkene.

Uglerne arbejder meget med natur og science, tager på ture i skoven, ,museum eller f.eks til koncert i DR huset. på længere ture hvor de offentlige transportmidler benyttes, forventer vi at forældre deltager i det omfang det er nødvendigt.

Ca. kl. 15:00 er uglerne tilbage i jægerhuset, og dagen afsluttes enten i haven med en legeaktivitet, i musikrummet eller i det kreative værksted. 

Kl. 17:00 er Jægerhuset lukket.

Husk om fredag lukkes der kl. 16:00
Husk personalet har også egne børn som skal hentes, så respekter vores lukketider. Kl:17:00 betyder faktisk at personalet har fri, det er derfor vigtig  I kommer i god tid til at pakke barnets ting sammen og få skabt en god afhentning i fred og ro. I nogle tilfælde kan det være en god ide at lave aftaler om afhentning enten med andre forældre eller en ung m/k.

Jægerhusets have har åbnet efter lukketid og i weekenden, hvor I er hjertelig velkomne til at benytte jer af vores have Benytter I sandkassen, så vær rar at sætte nettet på igen inden I forlader haven. Har i affald, bedes i smide det i vores container der står uden for hegnet. VIGTIGT! Husk at lukke vores container efter brug.